Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Οκτώ παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους, καθώς παραμένει κλειστό το "Αγία Σοφία"


Κινητοποίηση γονέων για το καρδιοχειρουργικό του «Παίδων Αγία ...Ένα ακόμα παιδί, το όγδοο στη σειρά, που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια, έχασε τη ζωή του, με τις ευθύνες να βαραίνουν το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Λυκουρέντζο, καθώς εξακολουθούν να υπεραμύνονται των περικοπών και να κρατούν κλειστό το "Ενιαίο Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά" του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".







Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα με τέτοια εξειδίκευση και σε λίγο θα συμπληρώσει δυο χρόνια κλειστό.

Οι γονείς των παιδιών εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους για θεραπείες στο Ωνάσειο ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, που έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, καταγγέλλει ότι με ανοιχτό το Κέντρο στην Αγία Σοφία το παιδί θα μπορούσε να ζει.



Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την αγανάκτηση του για το δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να ξεκινήσει άμεσα η επαναλειτουργία του Κέντρου σε πλήρη ανάπτυξη και με όλη τη δυναμική του.

Ευθύνες στον Λυκουρέντζο.

Νωρίτερα φέτος  ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων με ανοικτή επιστολή του στο υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, μιλούσε για ιδιωτικά συμφέροντα που δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του δημοσίου κέντρου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων:

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ύπαρξη αυτού του κέντρου, που εξελισσόταν δυναμικά ενοχλούσε ιδιωτικά συμφέροντα."

Πηγή: Lefteria-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου